Samsung Galaxy S22 Ultra 5G İnceleme

Teknodefteri.com
2 min readAug 9, 2021

--

2022 Akıllı telefonlar listesinin en etkili üyelerinden biri olan Samsung Galaxy S22 Ultra 5G genel olarak güncel akıllı telefonlar arasından en iyiler listesine yerleşmeyi başarmış olabilir. Samsung‘ un bu cihaz için çok zaman ayırdığı aşikar. Bu yazımızda sizler için S22 Ultra modelini inceledik.

Cihazın birçok özelliği alışık olduğumuz şeyler aslında, güçlü kameralar, güçlü işlemci, yüksek ram belleği vs. Bu yazımızda özelliklerinden çok tasarımını ele almak gerekiyor. Samsung tasarım konusunda kendini kanıtlamıştı zaten, aslında kendine özgü bir tarz yaptı ve o çizgiyi hiç bozmadı, S22 Ultra modeli içinde aynı şey geçerli diyebiliriz. Cihazın ekran kısmına baktığımız da bizi 6.92 inç büyüklüğünde, 3200×1440 çözünürlüğe sahip bir AMOLED ekran karşılıyor. Görüntü kalitesi olarak üst düzey performans sunması kaçınılmaz, özellikle de oyun oynarken ve film izlerken haz verici performans seviyelerine çıkabilir.

Diğer özelliklerine baktığımızda yine sınırları zorlayan performanslar bizi karşılıyor. 256 GB dahili depolama ve 12 GB ram ile günlük kullanımda ve oyun oynarken sorun çıkartması ihtimaller arasında bile yok. İşlemci olarak Samsung, Exynos 2200 ile destekleniyor, güncel işlemciler arasında çok iyi bir sıralama olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca Exynos 2200, Snapdragon 895‘ in en etkili rakiplerinden birisi.

Samsung Galaxy S22 Ultra 5G Kamera Özellikleri

Samsung kamera işinde kendini hep ilk sıralarda tutmayı başardı, yüksek maliyetli ve yüksek kaliteli kameraları ile profesyonel kameraları kullanıcılarıyla yine buluşturdu. Galaxy S22 Ultra üzerine Olympus marka 200 MP kamera yerleştirilmiş, bu çok iddialı bir kamera. Kullanıcıların ve teknoloji severlerin ilgisini çekmeyi başarmış. Beş lensli kamera sistemi ile gelecek olan telefon, 200 Megapiksel kameraya sahip ilk telefon olacak. Galaxy S22 Ultra‘da toplam 5 kamera olması bekleniyor. Nisan ayında Twitter kullanıcısı Ice Universe, Samsung ve Olympus‘un sensör değiştirme teknolojisini Android telefonlara getirmek için birlikte çalışacaklarını iddia etmişti. Son yayınlanan bilgiler bilgiler bu iddiaları doğruladı diyebiliriz.

Daha Fazlası: Teknodefteri

--

--